zöld tégla, katalitikus tégla, zöld környezet

Gyakran ismételt kérdések

 

Gyakran ismételt kérdések

Milyen berendezéshez tudom használni a Zöld téglát?

A tégla hatása a füstgáz minden fajtájára jól reagál és mivel tetszőleges formába hozható, így a legtöbb tüzelésű berendezésben, kéményben használható. 

Hogyan működik a Zöld tégla?

Egy olyan katalitikus téglát készítettünk, amit könnyen, szakember segítsége nélkül elhelyezhetünk a kazánokban, kandallókban, és más fa- és vegyestüzelésű ipari és házi berendezésekben. Ez egy olyan tégla amely a megfelelő helyre elhelyezve képes a tüzelőanyagok égetéséből származó szennyezőanyagokat (pl. szén-monoxid, nitrogén-oxidok, korom, por) ártalmatlanítani, azok mennyiségét csökkenteni, és ezzel a folyamattal a berendezés hatásfokát is megnövelni.

Egy házi, fa tüzelésű kandallón történő méréseink során sikerült a kandallót az EUs, Osztrák és Német piaci elvárásoknak megfelelő állapotba hozni mind a kibocsátási, mind pedig a hatásfok elvárások tekintetében. Sikerült a szén-monoxid kibocsátást a felére csökkenteni és a hatásfokot 5 %-al megemelni. Az 5 %-os hatásfok növekedéssel az is jár, hogy egy fűtési szezonban akár 100 kg, egyre drágább tűzifát is meg tud spórolni egy család.

A tégla egyszerűbb verziója nem tartalmaz drága nemesfémet, ill. egy magyar bányából származó, speciális, de mégis olcsó alapanyagból készül. Az aktív fém és a hordozó alapanyag tökéletes szimbiózisa egy olcsó, de hatékony terméket hoz a piacra. Ezek a téglák stabilak, szelektívek és tetszőlegesen formálhatóak, alakíthatóak, így kompatibilissé téve őket a legtöbb tüzelőberendezéssel. A legújabb fejlesztéseink során elkészültek hatékonyabb, szivacsos kerámián alapuló és 3D nyomtatással készült téglák is.

Hol tudom beszerezni?

A téglát az SZegedi Tudományegyetem fejlesztésén alapuló és az Egyetemmel kapcsolódó és leszerződött cégektől lehet beszerezni. 

Kérdezzen tőlünk!